Ini beberapa point yang menceritakan sisi sudut pandang wanita, jadi lebih di tujukan untuk di baca oleh cowok.. tapi tak memutup kemungkinan cewek juga boleh baca, karena ada beberapa hal yang  cowok juga melakukan hal yang sama, misalnya point awal

1. Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak meneteskan air mata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia cukein kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia waktu untuk menenangkan hatinya dulu sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sulit untuk cari hal yang dia benci dari orang yang paling dia sayang (sebab itu banyak wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Kalau seorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di pikirannya walaupun ketika dia sedang jalan-jalan dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta melihat tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang suka pujian tetapi selalu tidak tau bagaimana cara menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang suka kamu, kalau ingin menolaknya, tolaklah cintanya dengan lembut, jangan kasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia sudah buat keputusan, dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan, cobalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluapkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluapkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali bilang perempuan tak berguna

11. Bersikap terlalu serius membuat wanita kehilangan mood

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya diam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telepon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sewaktu  ganggang diletakkan, dia akan menjerit gembira dan tak sampai sepuluh menit, semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu arti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita, cobalah mulai dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam waktu yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu, teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengira ngira apa yang dirasakannya. Tanya kan lah ke dia langsung !!!

18. Setelah seorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapa aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih mencari-cari cara yang paling romantis untuk memikat hati sorang gadis, cobalah membaca buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali kelas keluar, pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di pikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa yaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi’ saja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata untuk menjatuhkan kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta artinya kesetiaan, perhatian, berkorban, jujur dan kebahagiaan tanpa syarat.

26. Semua wanita mau seorang lelaki yang mencintai mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahwa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang berkorban demi mereka dan baik terhadapnya. So, kalau mau memikat wanita pandai-pandailah

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mau hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Tulisan Yang BerkaitanOctober 19, 2009 Posted in | | 0 Comments »

0Komentar:


..aRea waJib NgoMeL..


Silahkan ngomel yang baek2 di sini ^_*. Kalau pengen ngomelin teman yg lain, caranya ketik @ID yang diomelin, trus tulis omelan kamu di bawahnya.


Contoh:


@4827332802306653045.0
Wahhh....blognya siapa neh..?? jelek banget.. :-P